Usta oyuncu Kadir İnanır yoğun bakımda! Sağlığınız nasıldı?

KAYNAKCNN TÜRKÇE

Kadir İnanır, dün Beykoz'daki evinde fenalaşarak ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beynine MR çektirilen oyuncu ameliyata alındı ​​ve beynindeki tıkanan damar açıldı. İki gün yoğun bakımda uyutulacağını açıklayan İnanır'dan haber geldi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ve Kadir İnanır'ı tedavi eden doktorlar açıklamalarda bulundu. Sağlam, şöyle konuştu: “Sabah sevgili sanatçımız Kadir İnanır 112 ambulansıyla hastanemize geldi. Geldiği andan itibaren acil ekibimizi kurduk. Nöroloji uzmanımız, anestezi uzmanımız, girişimsel radyoloji ve beyin cerrahimizden oluşan ekibimiz hızla bir araya geldi. İlk muayeneye geldiğinde sağ tarafında felç vardı, bilinci kapalıydı, yapılan değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı, beyin tomografisi çekildiğinde ana damarda beyne güç veren bir tıkanıklık tespit edildi. Ve acil girişimsel radyoloji ekibimiz, nöroloji ekibimiz, beyin cerrahı arkadaşlarımız ve anestezistlerimiz tarafından entübe edildikten sonra ilk 2 saatte çok başarılı bir işlem gerçekleştirildi.Tıkalı damardaki pıhtı çıkarıldı.Beyne beslenme sağlandı.Şimdi MR çekildi. Ameliyat sonrası yapılan taramalarda ameliyatın başarılı olduğu ve beynin beslenmesinin artık iyi olduğu doğrulandı. Ancak doğal olarak yoğun bakım ünitesine alındı. Entübe olarak yoğun bakım ünitemizde takip edilmektedir. İlk 24-48 saat içerisinde uyanma olmayacaktır. İnşallah yeni kanama olmadığı sürece gelişebilecek komplikasyonlar yaşanmaz. “Çünkü deneme çok başarılıydı” dedi.

İnanır'ın hem girişimsel hem de tedbir amaçlı entübe edildiğini belirten Sağlam, şöyle konuştu: “Bu şekilde entübe edilerek yoğun bakım ünitemizde takip ediliyor. Durumu oldukça stabil.” dedi. İnanır'ın 3 yıl önce yaşadığı sağlık sorunuyla ilgili konuşan Sağlam, şunları söyledi: “Ne olursa olsun tabii ki böyle bir risk var. Bundan sonra da var olacak. Çünkü bildiğiniz gibi kalp hastalığımız var. Bunun da nedeni var.” pıhtı oluşumunu önlemek için gereken tıbbi bakıma yatkınlık yarattı.” “Onlara düzenli olarak antikoagülanlar da veriliyor” dedi.

İnanır doktoru Prof. MR çekildiğinde işlemin başarılı olduğu doğrulandı. Şu anda taburcu edilmesi hakkında konuşmak için çok erken.” “Dediğim gibi ilk 24-48 saat takip yapılacak. Önce uyandırılacak. Uyandıktan sonra klinik durumu netleşecek, önümüzdeki dönemde göreceğiz” dedi.

“Bu durum İnanır'ın sağlığına kalıcı zarar verebilir mi?” Soruyu yanıtlayan Sağlam, “Dava bunu ispatlayacaktır. Bu konuda şu anda bir şey söyleyemeyiz.” Sağlam, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu arada eşi Jülide Hanım da işlemlerin başından itibaren buradaydı. Kendisi de yazılı ifade vereceğini söyledi. İnme, o pıhtıdan kaynaklanan klinik tablonun adıdır. Aslında ikisi de benzer. Aynı resim. Bu bir beyin kanaması değil.” dedi.

Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili dün sanatçının sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlandı. İnanır'ın 23 yıllık partneri Jülide Kural'ın açıklamasında, tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Tüm halkımız adına ricam sadece doktorlarının ve hekimlerinin beyanlarının dikkate alınmasıdır. Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili olarak bana düzenli olarak bilgi vereceğim.”

CNN TÜRK ekibinden Arife Yılmaz, Yeşilçam efsanesinin son durumunu Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yayınladı:

Kadir İnanır, dün Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Size önemli bir bilgi vereyim. Hastanenin başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ile konuştuk. Durumun stabil olduğunu ve testlerin devam ettiğini ancak durumunun kötüleşmediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir