Türkülerini Gönder programının sunucusu Turgay Başyayla kaç yaşında ve nerelidir?

genişletmek

Turgay Başyayla, TRT 1'de yayınlanan Sen Türkülerini Söyle programını sunuyor. Peki Turgay Başyayla kimdir, kaç yaşındadır?

Turgay Başyayla kimdir?

1976 Zonguldak doğumlu Turgay Başyayla aslen Çankırılıdır. İlk ve orta öğrenimini Çankırı'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a gelen Turgay Başyayla, Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden başarıyla mezun oldu.

Turgay Başyayla'nın ilk albümü 2000 yılında çıktı. İlk albümü Nazlıcan adını alan Turgay Başyayla, Türkiye'de çok sayıda konser verdi. Halk oyunları ve şan eğitimi alan Turgay, Nazlıcan adlı albümüyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde halk konseri verdi. Bunu başaran ilk sanatçı olan Turgay Başyayla, Şizofrenik Aşk filminde de oyuncu olarak rol aldı.

2005 yılında “Otel İstanbul” filminde rol alan ünlü şarkıcı, daha sonra “Anne Ya Leyla” adlı filmde rol aldı. Aynı yılın temmuz ayında Anne Yada Leyla filmiyle devam etti. 2006 yılında Harput Fatihi dönemi dizisi 'Belek Gazi'de Belek Gazi'yi canlandıran Turgay Başyayla, Arslan Kaçar'dan sinema ve oyunculuk dersleri aldı.

2008 yılında Kral TV Müzik Ödülleri'nde Yılın En İyi Türk Halk Müziği Sanatçısı ödülünü alan Turgay Başyayla, televizyon kariyerine 2009 yılında TRT – INT'de yayınlanan “Sıla Türküleri” programıyla başladı. Sevilen sanatçı daha sonra 2008 ve 2009 yıllarında “Halk Şarkıları Şiir Türkiye” programlarını ve 2015 yılında başlattığı ve halen devam ettiği “Lezzet Yolculuğu” programlarını oluşturdu.

Turgay Başyala, 2008 yılında Burcu Başya ile evlendi. Başyayla çiftinin Ali Azem, Ömer Adin ve Mustafa Aren adında 3 çocuğu var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir