İnci Taneleri Dilber kimdir? O öldü? Dilber'i oynayan Hazar Ergüçlü kaç yaşında ve hangi dizide rol aldı?

genişletmek

Dilber karakteri İnci Taneleri dizisindeki karakterler arasında yer almaktadır. Peki İnci Taneleri dizisindeki Dilber kimdir?

İnci Taneleri dizisindeki Dilber kimdir?

Hazar Ergüçlü, İnci Taneleri dizisinde Dilber'i canlandırıyor.

1992 yılında Kıbrıs'ta doğan Hazar Ergüçlü, lise eğitimini Yakın Doğu Koleji'nde tamamladı ve bu dönemde Lefkoşa Türk Belediyesi'nde gençlere yönelik tiyatro çalışmaları yaptı. 2010 yılında Derviş Zaim'in yönettiği Gölgeler ve Suretler filminde Ruhsar karakteriyle ilk kez profesyonel olarak kamera karşısına geçti. Aynı sıralarda Hazar Ergüçlü Haliç Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne kabul edildi ve çalışmalarına burada devam etti.

2011 yılında Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği ilk televizyon dizisi Kuzey Güney'de Simay Candan karakterini canlandırdı.

2012 yılında yapımcılığını ve yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz'ın yaptığı “Açlığı Doymak” adlı filmde Sena karakteriyle ikinci kez sinemaseverlerin karşısına çıktı.

2013 yılında vizyona giren Uğur Yücel'in yönettiği ve güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olduğu “Benim Dünyam” filminde Beren Saat, Uğur Yücel ve Ayça Bingöl'le birlikte Ayla rolünü oynadı.

2013 yılında yayınlanan Ali Bilgin'in yönettiği Medcezir dizisinde Eylül karakterini canlandırdı. Bu projeyle adından söz ettiren Ergüçlü; Başrolleri Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Taner Ölmez, Barış Falay ve Metin Akdülger ile paylaştı.

2015 yılında Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği Analar ve Anneler dizisinde Kader karakterini canlandırdı.

2016 yılında vizyona giren Hiner Saleem'in yönettiği “Tight Dress” filminde rol aldı.

Aynı yılın yazında Feride Kaytan'ın yönettiği Yüksek Sosyete dizisinde Cansu karakterini canlandırdı.

2017 yılında Emre Erdoğdu'nun yönettiği Kar filminde Müzeyyen karakterini canlandırdı. Bu performansıyla 24. Uluslararası Adana Film Festivali'nde “Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu” ödülünü ve 54. Ulusal Yarışma Ödülleri'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.

Aynı yıl Gül Oğuz ve Murat Can Oğuz'un yönettiği Hayat Sırları adlı projede Seher karakterini canlandırdı.

Ocak 2018'de Serkan Yılmaz'ın çizgi film serisinden esinlenen ve yönetmenliğini Onur Ünlü'nün üstlendiği “Dudullu Postası” adlı internet dizisinde Melis karakterini canlandırdı.

Mart 2018'de vizyona giren “Mahalle” filminde yönetmenliğini de üstlenen Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman'la birlikte rol aldı.

Son olarak 2018 yılında Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Armut Ağacı filminde rol aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir