Notaras kimdir? Fetih Sultan Mehmed'de Fikret Kuşkan oynuyor! Fikret Kuşkan'ın yaşı kaç?

genişletmek

Notaras karakteri Fetih Sultanı Mehmed dizisindeki karakterler arasında yer alıyor TRT 1'in merakla beklenen dizisinde Fikret Kuşkan Sultan Mehmed karakterine hayat verirken Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban. , Fikret Kuşkan, Savaş Özdemir, Fikret Kuşkan, Ali Nuri Türkoğlu gibi değerli oyuncular da mevcut. 27 Şubat Salı günü beyazperdedeki yolculuğuna başladı. Peki Fetih Sultanı Mehmed dizisindeki Notaras kimdir?

Mehmed: Fetih Sultanı Dizisi Notaras Kimdir?

Fikret Kuşkan, Fetih Sultanı Mehmed dizisinde Notaras'ı canlandırıyor. Bizans Megadüklüğü'nün gizemli lideri Notaras. İmparatorluğunu eski ihtişamlı günlerine döndürme hayaliyle yaşıyor. Zeki ve stratejik devlet adamı geçmişin zaferlerini arzular.

Fikret Kuşkan kimdir?

1965 doğumlu ünlü oyuncu. “Babam ve Oğlum”, “Anlat İstanbul”, “Mustafa Hakkında Her Şey” başta olmak üzere 38 filmde ve çok sayıda televizyon yapımında rol alan Kuşkan, Türk sinemasının en yetenekli oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. .

Mehmet Fikret Kuşkan, 22 Nisan 1965'te İstanbul'da doğdu. Babası Arnavutluk göçmeni, annesi ise Bulgaristan göçmeniydi. Henüz 1 yaşındayken ailesi İstinye'ye taşındı. Gençliğinin çoğunu geçirdiği mahalle Kuşkan'ın unutulmaz günler yaşadığı mahalleydi. 4 yaşındayken babası felç oldu. 4 ablası vardı. Çocukluğunda çok yaramazdı ve zamanının çoğunu mahallede oynayarak geçirirdi. 13 yaşındayken babasını kaybetti ve okulu bıraktı. Tesisatçı olarak iş buldu ve orada çalışmaya başladı. Bir yıl sonra kayınbiraderi Kuşkan'ı da yanında Tokat'a götürdü.
Tokat'ta bulunduğu dönemde köy hayatına hızla uyum sağlayan oyuncu, 3 yıl sonra İstanbul'a döndüğünde yeni hayatına uyum sağlamakta zorlandı. Hasköy Lisesi'ne kaydoldu ve marangoz olarak çalışmaya başladı.

Oyunculuk Kuşkan'ın aklına ilk olarak lise öğretmeninin onu hafta sonu tiyatroya davet etmesiyle geldi. Liseden mezun olduktan sonra arkadaşlarıyla birlikte bir fotoğraf ajansı kurdu. Ancak oyuncu olmak istiyordu ve 21 yaşında Mimar Sinan konservatuarı sınavına girmeye karar verdi. İlk denemesinde başarılı olamayan Kuşkan, İstanbul Devlet Konservatuarı'nda şansını denedi ve başarılı oldu. Berlin Goethe Üniversitesi'nde burslu okudu.

Kuşkan'ın ilk rol aldığı film “Sis” (1988), ardından “Gençler” (1989) dizisi oldu; “Gizli Yüz” (1990), “İki Başlı Dev” (1990), “Issızlığın Ortası” (1991), “Dönersen Islık Çal” (1992) filmleri geldi. Şu ana kadar kariyerinde 38 filmde rol aldı. Çağan Irmak'ın yönettiği “Babam ve Oğlum” (2005) ve “Mustafa Hakkında Her Şey” (2003) gibi pek çok sinema eleştirmeninden tam not alan yapımlarda rol aldı.

Kuşkan ayrıca “Şaşıfelek Çıkmazı”, “Emanet”, “Esaret Şehri Halkı”, “Çok Geç” ve “Issızlık Ortası” adlı televizyon dizilerinde de rol aldı. Televizyon reklamlarında seslendirme yaptı.

29 Ağustos 2005'te oyuncu Bahar Kerimoğlu ile evlendi. 4 yıl sonra 2009'da boşandılar. Gün Kuzgun (2008 doğumlu) adında bir oğlu var.

Fikret Kuşkan, 17 Kasım 2014 tarihinde Fransa'nın Marsilya kentinde müzik öğretmeni Arsevi Özkara ile evlendi.

Fotoğrafçılıkla ilgilenmeye devam ediyor.

2014 yılında Kudret Sabancı'nın yönettiği Yasak dizisinde Deniz Çakır'la başrol oynadı. 2014 yılında TRT'de yayınlanan Hayat Ağaç dizisinde Fikret Kuşkan, Kenan Bal, Ayşe Tunaboylu, İdil Fırat, Özge Özberk, Onur Saylak'la birlikte rol aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir