RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Armağan Çağlayan'a konuk oldu! Önce Kırmızı Goncalar'ı anlattı, ardından Müge Anlı'ya tepki gösterdi! 'Siz insanlar…'

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Armağan Çağlayan'ın 196Sekiz'den Dinle kanalına konuk oldu. RTÜK'ün uyguladığı yaptırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan İlhan Taşçı, Kızıl Goncalar ve Müge Anlı hakkındaki görüşleri ile sosyal medyayı salladı.

Çağlayan, Taşçı'ya RTÜK'ün yasaklarını sordu. Çağlayan, “Aldığınız her karar oldukça tartışmalı çünkü biz aslında sizi, halkı cezalandırıyoruz.” dedi.

Armağan Çağlayan geçtiğimiz günlerde Now TV'nin sevilen dizisi Kızıl Goncalar hakkında şunları söylemişti: “Ancak dizi ilerledikçe aileye yönelik ezelden beri eleştirilerin olduğunu fark ettik. Yasak neden kondu?” diye sordu.

'YÜZYIL BÖLÜMÜ…'

Taşçı ise; “O dosya geldiğinde ve çoğunluk tarafından ilk karar verildiğinde, müzakere sırasında bu diziden rahatsız olacak bir kesim varsa laik kesim daha da rahatsız olacaktır. Çünkü iki bölümden sonra bile bunu hissedebiliyorsunuz. Ama size ilginç bir bilgi vereyim: RTÜK başlangıçta müdahale etmedi.

Duvarcı

Ancak sosyal medyada trol ve kült hesapların ortaya çıkmasıyla bu durum değişti. “Bu seriyle ilgili 15.000'e yakın şikayet geldi ve bunların yüzde 90'ı aynı merkez tarafından aynı yerden ele alınıyor” dedi.

“DİZİ İZLEMEYENLER BİLE…”

Yayıncıların uygulanan yaptırımlardan dolayı üzüldüğünü ancak rahatsız olmadıklarını ifade eden İlhan Taşçı, şöyle konuştu: “Para kaybediyorlar ama 10 bin izlenme yerine 110 bin izlenmeye başlıyorlar ve reytingleri bambaşka bir yere gidiyor.” Dizi izlemeyenler, RTÜK bu cezayı verdikten sonra oraya dönüp bu dizinin ne olduğunu soruyorlar” dedi.

TASİ 2

MÜGE ANLI'YA SERT OLDU

Dizinin ardından kadın programlarına da değinen Çağlayan, “Kadın programlarına neden bir şey olmuyor?” diye sordu. İlhan Taşçı Müge Anlı'yı örnek vererek şöyle konuştu: “Size somut bir örnek vereyim. Bir sunumcu şiddete başvurmak için fırsat aradığını söyledi. Ben de bunun meclisin gündemine alınması gerektiğini söyledim. Ama değil.

TASİ 3

Taşçı sözlerine şöyle devam etti; «Ve bu, o yayıncının ilk yayını bile değil. Ayrıca pandemi döneminde doktorların dövülmesi gerektiğini savundu. Sebebi ise hastanenin önünden geçiyor olması ve doktorların ona arabasında migren iğnesi yapmamış olmasıydı. Buna çok tepki verdim ama hiçbir şey olmadı.'

RTÜK üyesi İlhan Taşçı'nın bu açıklamaları kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

ekran penceresi

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İntihar girişiminde bulundu!  Son durumunu paylaştıİntihar girişiminde bulundu! Son durumunu paylaştı
Plaj sezonu açıldı!  Kendini havluya sardı ve paylaştı Plaj sezonu açıldı! Kendini havluya sardı ve paylaştı
Photoshop'ta çok ileri gitti!  O fotoğrafa yorumlar yağdı. Photoshop'ta çok ileri gitti! O fotoğrafa yorumlar yağdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir