Oyuncu Alp Kırşan babalık serüvenini anlattı

genişletmek

KAYNAK DHA

İstanbul'da yaşarken İzmir'e yerleştiğini ve mutlu bir aile hayatı yaşadığını belirten Kırşan, iki çocuğu Efe ve Ata ile çok iyi bir ilişkisi olduğunu ve onları iyi yetiştirmeye çalıştığını söyledi. Kırşan, şöyle konuştu: “Baba olmadan önce de öyleydim aslında. Biraz ekstrem bir adamım. Çocuklarımla kanyonları keşfediyoruz mesela. Çocuklarımı doğayla iç içe yetiştirmeye çalışıyorum. Eşim de öyle. Gerçekten “Zor bir dönemden geçen bir babayım. Çok endişeli bir baba değilim. Aslında ben daha çok 'hiçbir şey olmayacak' insanıyım. Denize düşmek üzereyse 'Düşsün' derim. Düşüp denizde ne yapacağını öğreneceğini düşünüyorum” dedi.

“İZMİR'E YAKIŞIR”

Gelecekte çocuklarının mesleklerini özgürce seçebileceklerini belirten Kırşan, şöyle konuştu: “Ben çocuklarıma doktor olmalarını dayatmıyorum. Çünkü onlar bunu bana, bize dayattılar. Onlara şunu söyleme özgürlüğünü veriyorum: ' Baba, ders çalışmak istemiyorum. Mesela balık tutmayı öğretiyorum, beni yelken kursuna götürmelerini istiyorum. Beğenip beğenmediğini biliyor. Beğenmiyorsa bunu biliyor. “Bir daha asla geçmeyecek. Bu kanaatteyim. İzmir'e yakışır çocuklar olacağını düşünüyorum. Bu çağda çocuk yetiştirmek bir sanattır. Bunu en doğru, en güzel şekilde yapmaya çalışıyorum. Hayatta olduğum gibi. Anı yaşarken bunu yapmaya çalışıyorum.”

“YANGINDAN KORKMAMASI GEREKİR”

Uzman, ailelerin çocuk yetiştirirken nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklıyor. Özlem Çakmak Yılmaz da şunları söyledi: “Çocuk yetiştirmede anne ve babalara büyük görev düşüyor. Anne-baba eğitimi çok önemli. Aileler çocuklarının hastalıklarını abartmamalı. Çocuğun bağışıklık sistemini korumak gerekiyor. Anne ve babaların Genelde yüksek ateşten çok korkarız. Ateş aslında enfeksiyonlara karşı bir korumadır.” Bir reaksiyonu belirtir. Bebek ateşinden korkmamıza gerek yok. Aslında 38 dereceye kadar normaldir. Çocuk 3 gün 38 dereceye kadar takip edilmelidir. Daha sonra eğer azalma olmazsa doktora götürülmesi tavsiye edilir. Beslenme de çok önemli bir konudur. Çocuk anne ve babasından gördüklerine göre beslenir. Aile “Çocuk abur cubur yerse bu alışkanlığı da kazanır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir