Türker İnanoğlu kimdir, neden öldü? Türker İnanoğlu'nun hayatı: Gülşen Bubikoğlu ile evlendi!

genişletmek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün ani bir rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu'nun vefat ettiğini duyurdu. Bakan Koca, paylaşımında şunları söyledi: “Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, ani rahatsızlığı sonrasında kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet dileriz. Kendisi ve ben yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Sevenleri olarak acımız büyük.” Açıklamalarına yer verdi.

Türker İnanoğlu kimdir?

Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936'da Karabük'te doğdu. 1957 yılında Güzel Tatbiki Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerin asistanlığını yaptı. Yönetmenliğe 1959 yılında Senden Uzak Yaşayamam filmiyle başladı. 1960 yılında Erler Film adında kendi film yapım şirketini kurdu.

İnanoğlu, 1979 yılında National Video Film Anonim Şirketi ünvanıyla şirket kurarak Türkiye'yi videoyla tanıştırdı. National Video, Türkiye'de ilk olarak video kaset dağıtımını başlattı ve bir ilke imza attı.

1985 yılında Ulusal Radyo ve Televizyon Anonim Şirketi adı altında bir televizyon stüdyosu kurdu ve çok sayıda televizyon yapımına imza attı. 1994 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan ATV'yi kurdu.

Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması ve Kavacık'ta Boğaziçi Sinemaları'nın da sahibi olan İnanoğlu, 2005 yılında İstanbul Maslak'ta Türker İnanoğlu Maslak Gösteri Merkezi'ni (TİM) açtı.

İlker İnanoğlu, 1964 yılında Türker İnanoğlu'nun oyuncu Filiz Akın ile olan evliliğinden dünyaya geldi. Filiz Akın'dan ayrıldıktan sonra 1975 yılında Gülşen Bubikoğlu ile evlendi ve bu evlilikten Zeynep adında bir kızı oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir