Hudutsuz Sevda Fikret kimdir? Burak Sevinç kaç yaşında hangi dizide rol aldı?

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Fikret karakteri Hudutsuz Sevda dizisindeki karakterler arasında yer almaktadır. Peki Hudutsuz Sevda dizisindeki Fikret kimdir?

Hudutsuz Sevda dizisindeki Fikret kimdir?

Burak Sevinç, Hudutsuz Sevda dizisinde Fikret'i canlandırıyor. Letos'un en büyük oğlu. Sevdikleri onun için değerlidir ama aynı zamanda kurnaz bir insandır. Bir gün babasının kurduğu imparatorluğun kontrolünü ele geçirmek için sabırla bekliyor.

27 Ekim 1985'te Zonguldak'ta doğan Burak Sevinç, ud sanatçısı Özcan Sevinç'in oğludur. İlk, orta ve yüksek öğrenimini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra yüksek öğrenim için İstanbul'a gelen Sevinç, Yıldız Teknik Üniversitesi Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü'ne girdi. Üniversite eğitimini yarıda bırakan Burak Sevinç, müzisyenlik mesleğine yoğunlaştı.

Oyunculuğun yanı sıra müziğe de büyük ilgisi olan oyuncu, babasının yönlendirmesiyle 11 yaşında Türk Sanat Müziği Derneği'nde kanun çalgı dersleri almaya başladı. Keman, ud, kanun, gitar gibi müzik enstrümanlarını çalmaya başlayan Sevinç, 1997 yılında Zonguldak Sanat Müziği Derneği'nde sahneye çıktı. Bir süre Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası'nda profesyonel müzisyen olarak da çalıştı.

İlk oyunculuk deneyimine 2011 yılında yönetmen Ahmet Katıksız'ın yönetmenliğinde Babam İçin dizisinde “Alpay” karakterini canlandırarak başlayan Burak Sevinç; Daha sonra Yol Ayrımı, Onu Çok Sevdim, Kurtlar Vadisi Pusu, Evli ve Öfkeli ve Altınsoylar dizilerinde rol aldı.

Sinema kariyerine 2016 yılında Dönerse Benimdir filmiyle başlayan Burak Sevinç, Nasipse Olur, Soygun Oyunu: Büyük Vurgun filmlerinde başrol oynadı. Yakın zamanda vizyona girmesi beklenen Beyaz Eşya, Roza ve Hatıran Yeter filmlerinde de başrol oynarken, Murat Göğebakan: Kalpim Yaralı filminde de Murat Göğebakan'ı canlandırdı. Tiyatro ve müzik geçmişi de bulunan Sevinç; Senfoni orkestrası, Broadway'den İstanbul'a Müzikaller Cilt 3'te yer alırken, 2020 yılında Gökçe Bahadır'la birlikte rol aldığı İzmir Kızları gösterisiyle tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Opera projesinde adından söz ettiren Burak Sevinç, Leke dizisinde başrol oynadı. Daha sonra Sala Rossa, Viaggio d'Amore; Hacı Bayram-ı Veli ve İçimizi Ateş dizilerinde rol almaya devam etti. Ayrıca Hudutsuz Sevda dizisinde de başrolü paylaşmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir